Braun

Braun scheerapparaat

Braun is een merk dat wordt geproduceerd bij onze oosterburen, namelijk Duitsland. Braun streeft ernaar om techniek te combineren met design, deze trend werd ingezet onder oud hoofd design Dieter Rams. Verder staat Braun voor duurzaamheid van hun producten, die vaak lang meegaan en zodoende een betrouwbaar kenmerk hebben. Braun probeert om de consument centraal te stellen door serieus te kijken wat deze zegt en daarop in te spelen. Zo maakt een Braun scheerapparaat vrijwel altijd gebruik van het 'niet goed, geld terug' principe om te kunnen bevestigen dat zij echt willen dat de consument daadwerkelijk plezier aan hun producten beleefd. De nadruk op design komt sterk naar voren bij Braun scheerapparaten in hun slogan, namelijk designed to make a difference. Zelf proberen ze dit te verduidelijken met het 'braunmoment'. Deze wil zeggen dat er details in het product zitten die het gebruik voor de klant optimaliseren.

Duurzaamheid van Braun scheerapparaten

Het eerder gerefereerde woord duurzaamheid komt ook sterk terug. Een product is pas af als het tevens rekening houdt met milieu en zorgt voor instandhouding van de natuurlijke bronnen. De duurzaamheid wordt bekeken op vijf verschillende gebieden, namelijk producten, bewerking, sociale verantwoordelijkheid, werknemers en aandeelhouders. Omdat Braun op dit voorop loopt probeert het de kennis door te geven aan leveranciers, winkeliers etc om deze lijn door heel de keten te laten lopen. Een voorbeeld hiervan is dat Braun bezig is met het verminderen van de verpakkingen om zodoende materiaal te besparen. Daarnaast is Braun actief bezig met recyclen van haar eigen producten. Sinds de oprichting van hun eigen platform is er voor meer dan 850.000 ton aan elektronica gerecycled.

Braun, waar design en comfort elkaar vinden! Ook zo benieuwd naar de achtergrond van hun duurzame bestaan? Klik om de banner voor alle aanbiedingen!

Terug naar overzicht