Gillette

Gillette

Gillette is al jaren toonaangevend op het gebied van scheermesjes. Gillette scheermesjes zijn een begrip geworden in de wereld van scheren. Ruim 100 jaar geleden begon King C. Gillette met de ontwikkeling van een scheermes. Destijds, rond 1901, richtte Gillette zich met name op wegwerp scheermesjes. Pas in 1971 werden de Gillette scheermesjes voorzien met twee mesjes. Daarna volgden de ontwikkelingen zich redelijk snel op. In 1977 kwam Gillette al met een ronddraaiend mesje wat met de contourlijnen meeging, wat destijds revolutionair was. In 1985 bedachten zij een scheerwand voor de Gillette scheermesjes, zodat de huid meer ontzien werd. In 1990 bracht Gillette de Sensor uit. Het speciale van deze mesjes was dat deze automatisch meeveerde met het gezicht. De daaropvolgende vernieuwing kwam in 1998, het eerste drie messensysteem, de mach 3. Zes jaar later kwam het eerste nat scheersysteem op batterijen, de m3power.

De Gillette fusion

Vier mesjes waren geen optie voor Gillette, de Gillette fusion scheermesjes hadden welgesteld vijf mesjes. De Gillette Fusion overtreft de mach3 in alle opzichten en staat bekent als beste scheerbeurt in het nat scheren. Gillette bekijkt ook de mogelijkheden om scheren beter en aangenamer te maken. Zo geven zij aan in welke richting geschoren dient te worden, hoe ingegroeide haren tegen gegaan kunnen worden, hoe een harde baard bestreden dient te worden en wat te doen tegen een gevoelige huid. Onlangs lanceerde Gillette hun laatste revolutie, de Flexball. Deze heeft een ronddraaiende bal in het midden om met de ronde vormen van het gezicht mee te gaan.

Waar begon het bij Gillette? De voorloper van het scheermes door de jaren heen. Klik op de banner en volg jouw favoriete scheermerk.

Terug naar overzicht