Nat scheren

Bij nat scheren wordt bedoeld dat men een scheermes hanteert in combinatie met scheerzeep. Dit is het voornaamste verschil met droog scheren, waarbij alleen water wordt gebruikt om direct op de huid te scheren. Het gezicht wordt bij nat scheren eerst nat gemaakt met water, waarna de persoon in kwestie de scheerschuim of scheerzeep op de te scheren plek aanbrengt. Dit kan handmatig gebeuren, maar veel mensen maken ook wel gebruik van een kwast. Na een minuutje te hebben gewacht voor het goed intrekken van de schuim, kan degene zijn of haar scheermes hanteren.

Tips voor nat scheren

Het is van belang dat deze met de richting van het haar mee scheert. Het best is om te scheren na een douche of nadat men zichzelf opgefrist heeft, de huid is dan namelijk ontspannen en zal makkelijker glad te scheren zijn. Het is slim om een droge handdoek bij het scheren te houden, aangezien deze snel gebruikt kan worden om plekken die gedaan zijn schoon te vegen. Na de scheerbeurt kan degene een scrub gebruiken, deze verwijdert de dode huidcellen en voorkomt hierdoor littekens of ontstekingen. Het voordeel van nat scheren is dat het irritaties van de huid voorkomt. De huid voelt zacht aan en kan direct verzorgt worden. Hoe de dag er ook uitziet, het is wijs om de tijd te nemen voor het nat scheren. Haastige spoed kan zorgen voor wondjes en sneetjes die onverzorgd uitzien en onprettig aanvoelen. Spoel je gezicht goed af met koud water, deze zorgt ervoor dat de poriën sluiten en dat geeft een tintelend gevoel.

Scheermessen kopen

Onder scheermessen of scheermesjes kunnen we twee onderwerpen aanduiden. Scheermessen zijn de ouderwetse messen die nog vaak bij de kapper of barbier worden gebruikt om bijvoorbeeld baard of bakkebaarden bij te werken. Deze hebben een rechthoekig uiterlijk en kunnen in veel gevallen ingeklapt worden. scheermessen kopen kan online of in een speciaalzaak. Scheermesjes zijn de mesjes die veelvuldig thuis gebruikt worden om lichaamsdelen te scheren. Deze zijn in wegwerpvorm te verkrijgen, deze mesjes zijn voor kort gebruik, bijvoorbeeld een aantal dagen. Ook kunnen mensen scheermesjes kopen in een losse variant, waarbij het product ook daadwerkelijk alleen het mesje vormt. Deze kan dan in een hiervoor gekochte steel geklikt worden. Dan hebben we het in beide gevallen over scheermessen kopen in deze tijd.

Weten welke scheermessen de hoogste kwaliteit hebben tegen de voordeligste prijs? Klik op de banner en vindt het scheermesje dat bij jou past.