Philips

Philips

Philips is toonaangevend in Nederland op het gebied van scheerapparaten. Sinds 1939 is de Philipshave al op de markt. Een Philips scheerapparaat met ronddraaiende mesjes. Alexander Horowitz heeft de Philipshave uitgevonden nadat hij eerder gedwongen van België naar Nederland was verhuist vanwege een onveilige situatie in zijn moederland. Philips was destijds gespecialiseerd in radio's en gloeilampen, maar door een Amerikaanse fascinatie ging men daar op zoek naar nieuwe producten en kwam bij het scheerapparaat van de familie Schick uit, die op hun beurt waren geïnspireerd door Willis Shockey.

Philips scheerapparaat

Na de eerste Philipshave heeft Philips steeds geïnvesteerd in scheerapparaten. Zodoende werd in 1959 de zwevende scheerkop geïntroduceerd. In 1980 kwam het lift en cut systeem, het eerste mesje tilt en tweede snijdt af. Hedendaags is het natscheren met een waterdicht Philips scheerapparaat de nieuwste trend, waarbij zij steeds bewijzen vernieuwend te zijn. De naam Philipshave werd overigens in 2006 van de markt gehaald door Philips, maar dezelfde apparaten worden nog steeds verkocht. Philips scheerapparaten zijn wereldwijd de marktleider en wordt grotendeels in Drachten geproduceerd, wat de hechte band met Nederland bevestigd. In 2007 verkocht Philips het 500000000 exemplaar . Dat Philips goed inspeelt op de markt bewijzen ze in China. De grote afzetmarkt is interessant om te adapteren. Zo introduceerde Philips een scheerapparaat met twee koppen, omdat Chinezen een andere haargroei hebben dan Europeanen. Het laatste topmodel van Philips is de Senso Touch dat een op drie punten bewegende scheerkop heeft. Om zeker te zijn van kwaliteit mochten 200 mensen het product testen in Drachten.

Philipps is hedendaags de marktleider op het gebied van scheerapparaten. Hoe zij marketing bedrijven? Klik op de banner!

Terug naar overzicht