Scheerkwasten

Scheerkwasten

Scheerkwasten worden gebruikt om scheerschuim of scheergel op de huid aan te brengen. Er zijn verscheidene soorten scheerkwasten die men kan kopen. De meest luxe versie is de scheerkwast met dassenhaar. Deze is helemaal natuurlijk en absorbeert water en zorgt voor goede schuimvorming. De scheerkwast met dassenhaar is in veel varianten verkrijgbaar en heeft over het algemeen een lange levensduur. De vorm kan de gebruiker zelf kiezen welke hij het fijnst vindt en welk formaat het best bij diegene past. Een andere versie is de scheerkwast met varkenshaar. Deze is een stuk goedkoper als zijn dassenharige evenpool. De haren zijn dan ook een stuk stugger dan de variant met dassenhaar. De scheerkwast met varkenshaar is ook 100% natuurlijk. De kwast is stevig en zorgt voor een voldoende hoeveelheid schuim. Ook deze scheerkwast is in veel verschillende formaten te bestellen.

Het gebruik van een scheerkwast

Naast de natuurlijke versies is er ook een scheerkwast met kunststof haren. De scheerkwast met kunststof haren voelt hetzelfde aan als de scheerkwast met dassenhaar. Beiden hebben een zacht effect op de huid. De productie van de hoeveelheid schuim is echter een stuk minder dan de kwast met dassenhaar. Echter, voor mensen met een gevoelige huid is de kunststof scheerkwast een goede oplossing. Deze is namelijk het meest rein in zijn gebruik. Dit zorgt voor minder irritatie of uitslag bij mensen met een gevoelige huid. Om de hygiëne van de kwast te verhogen is het wijs om de kwast na ieder gebruik af te spoelen met warm water en deze vervolgens uit te kloppen. Goed opbergen in een houder en zorgen voor geschikte opslagplaats kan ook helpen.

Welk kwastmateriaal past het best bij jou? Vergelijk de oude en nieuwe trends en klik op de banner om de beste kwasten te kopen

Terug naar overzicht