Scheerschuim en scheergel

Scheergel en scheerschuim

Er bestaat een wezenlijk verschil tussen scheerschuim en gel. De schuim is een product dat al klaar is, scheergel zorgt door insmeren voor een schuimlaag. Door deze gel wordt de huid extra beschermt. De keuze tussen deze producten zit in het feit of het product in staat is om baardharen zachter te maken of mate waarin het product de huid beschermt tegen eventuele beschadigingen. Scheerschuim biedt minder bescherming, daar waar er minder stoffen in het product verwerkt zijn en het maar een klein laagje op de huid biedt. Speciale scheerschuim voor stugge baarden zijn iets beter, maar het effect is minimaal.

Scheerschuim of scheergel kopen

Scheerschuim of de gel kopen hangt van een aantal factoren af. Scheerschuim is wel een stuk goedkoper dan de gel en voor mensen met een ongevoelige huid kunnen dus beter voor dit product kiezen. Scheergel voelt door de gel ook een stuk kouder aan dan de schuim en dat zorgt voor een extra fris gevoel. Het verschil op het gebied van scheren is minimaal, omdat beiden zorgen voor een gladde huid. Gel lijkt wel minder te verbruiken per bus, aangezien er maar een kleine hoeveelheid telkens van gebruikt hoeft te worden. Scheerschuim of scheergel kopen heeft dus een persoonlijke voorkeur. Het is zaak om niet overdreven veel op het gezicht te gebruiken, want er zitten namelijk veel schadelijke stoffen in beide producten. Natriumlaurysulfaat is een werkzame stof in zowel de schuim als de gel deze zorgt dat het begint te schuimen. Deze stof kan ook zorgen voor huidirritatie, dus voorzichtigheid is op zijn plaats. Een klein bolletje in de handpalm is voldoende, deze kan vervolgens door de vingers verspreidt worden over het gezicht. Zowel de schuim als de gel dient in te trekken in de huid, daardoor wordt deze huid zacht en kan het scheren soepeler verlopen.

Wil je scheerschuim of scheergel gebruiken? Vergelijk de verschillen en kies uit de beste producten door te klikken op de banner.

Terug naar overzicht